Astrid Joosten in voetsporen Julia Roberts

Astrid Joosten leent haar stem aan de hoofdrolspeler in de animatiefilm Charlotte’s web. In de originele versie is de stem ingesproken door Julia Roberts.

Astrid Joosten leent haar stem aan de hoofdrolspeler in de Nederlandse versie van de animatiefilm Charlotte’s web. In de originele versie van de film is de stem van de mooie grijze spin Charlotte A. Cavatica ingesproken door de Amerikaanse filmster Julia Roberts.

De familiefilm is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van E.B. White. Het verhaal gaat over het biggetje Wilbert, dat in een schuur woont. Als Wilbert, wiens stem in de Nederlandse film wordt ingesproken door Jimmy Lange uit Brother bear, in gevaar is en dreigt te worden opgegeten, schiet Charlotte hem te hulp. Ze bedenkt een slim plan dat ze uitvoert met de rat Templeton. Acteur Jon van Eerd, die eerder te horen was in Shreck, neemt de stem van Templeton voor zijn rekening.

De avonturenfilm gaat op 20 december in Amerika in première. In februari draait Charlotte’s web ook in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]