Robert Long (63) overleden

Zanger Robert Long is woensdag aan kanker overleden. Long werd 63 jaar. Hij wilde in 2007 nog zingen met The Deep River Quartet.

Robert Long is woensdagavond om 23.00 uur overleden. Dat heeft zijn manager Tineke Huydts donderdag bekendgemaakt. Bij de 63-jarige zanger werd twee weken geleden buikvlieskanker geconstateerd, waarna onmiddellijk met chemotherapie werd begonnen. Enkele dagen geleden gaven de artsen de hoop op herstel op en werd de therapie gestaakt.

Vorig jaar werd Long, wiens echte naam Bob Leverman is, getroffen door een hartinfarct. De zanger van liedjes als ‘Toe maar jongens’ en ‘Kalverliefde’ herstelde toen volledig. Long had net weer plannen voor optredens. Zo zou hij in het nieuwe jaar vijf nummers meezingen in de theatershow van The Deep River Quartet.

Het bericht over de dood van de zanger werd op verzoek van zijn echtgenoot Kristof Rutsaert donderdag pas naar buiten gebracht, vertelt Huydts. “Kristof wilde eerst zelf al zijn goede vrienden het bericht melden.”

[Novum]