Fans kwaad over drankje Jimi Hendrix

Fans van Jimi Hendrix zijn boos dat er een energiedrankje van de legendarische gitarist op de mark wordt gebracht. Liquid Experience komt in april uit.

(Novum/AP) – Fans van Jimi Hendrix vinden het maar niets dat er een energiedrankje van de legendarische gitarist op de mark wordt gebracht. Het non-alcoholische Liquid Experience, dat is vernoemd naar het album ‘Are you experienced’ waarmee Hendrix in 1967 doorbrak, ligt vanaf april de winkels. Fans die hem nog steeds als de beste gitarist in de geschiedenis beschouwen, zijn geïrriteerd dat zijn nalatenschap wordt gebruikt voor commerciële doeleinden.

En ze staan niet alleen. Ook bassist Michael Balzary, beter bekend als Flea van de Red Hot Chili Peppers, is teleurgesteld over de komst van het drankje. “Ik vind het verachtelijk dat zijn imago en het geweldige gevoel dat zijn muziek mij gedurende mijn leven heeft gegeven op deze manier worden neergesabeld.”

Afbeeldingen van Jimi Hendrix, die in 1970 in Londen overleed aan een overdosis drugs, zijn eerder gebruikt voor babykleding, een luchtverfrisser, een lavalamp en kerstversiering. De opbrengst daarvan ging naar verschillende goede doelen, zegt de directeur van het bedrijf Authentic Hendrix ,dat het gebruik van de naam en afbeeldingen van Hendrix regelt. Ook het bedrijf dat het drankje ontwikkelt, zegt een deel van de opbrengst weg te geven.

[Novum]