Ex-Idol Angelique dient God op gospelalbum

Angelique Koorndijk maakt muziek ter ere van God. “Ik wil laten zien dat het niet saai is om christen te zijn”, vertelt de van Idols bekende zangeres.

Angelique Koorndijk maakt muziek ter ere van God. “Ik wil laten zien dat het niet saai is om christen te zijn”, vertelt de zangeres, die vorig jaar vierde werd bij de talentenjacht Idols. Op haar nieuwe gospelalbum ‘Free’ bezingt de donkere schone haar ervaringen in de laatste hectische jaren.

Drie jaar geleden zag Koorndijk het licht. De artieste ging toen door een diep dal, bekent ze. “Tijdens Idols werd er zoveel ophef over gemaakt. Alsof ik de hele dag biddend doorbreng”, zegt ze. “Ik ben gewoon een vrouw, die zich bij haar keuzes laat leiden door haar geloof.”

Met haar gospelnummers wil de zangeres mensen inspireren, niet bekeren. “Het is een soort evangeliseren via muziek”, vertelt ze. “Ik wil een andere kant laten zien van het christendom, vooral aan de jonge meiden die tegen me opkijken.”

Angelique beseft dat het niet makkelijk is om van een gospelalbum een verkoopsucces te maken. “Het aantal gospelnummers in de hitlijsten is op één hand te tellen”, vertelt ze. “Maar als ik alleen maar hits had willen scoren, zou ik wel een ander album hebben gemaakt.”

Dat het zangtalent besloot om aan Idols mee te doen, had dan ook niets te maken met een verlangen om beroemd te worden. “Mijn enige doel is om God te dienen”, legt Angelique uit. “Door Idols krijg ik nu de kans om veel mensen te bereiken.”

Het album ‘Free’ ligt vanaf 1 mei in de winkel.

[Novum]