Zoek
Sluit dit zoekvak.

Joris Putman wint Dancing on Ice

Joris Putman heeft Dancing on Ice gewonnen. Hij versloeg, met schaatspartner Sanne, Quinty Trustfull en Sander Janson in de finale van het RTL 4-programma.

Joris Putman heeft woensdagavond de tweede editie van Dancing on Ice gewonnen. Hij versloeg, samen met zijn schaatspartner Sanne Samuels, Quinty Trustfull en Sander Janson in de finale van het RTL 4-programma. De 22-jarige acteur kwam als enige deelnemer van de show nooit in de skate-off terecht en werd al van meet af aan als winnaar van de Gouden Schaats getipt.

Jurylid Joan Haanappel vindt de acteur, Morris uit Goede Tijden Slechte Tijden, een goede en veelzijdige schaatser. “Hij schaatste het eerste nummer, op de muziek van de film ‘Memoirs of a geisha’, elegant en ingetogen en bij de tweede kür op de soundtrack van ‘Dirty Dancing’ was hij ontzettend sexy.” Jurylid Chris de la Haye kan zich goed voorstellen dat Putman menig meisjeshart sneller doet kloppen.

Sander Janson was de eerste afvaller van de avond. Het was nog even spannend of Sander en zijn schaatspartner Chouw Lan Chan wel mee konden doen aan de laatste aflevering van Dancing on Ice. Woensdagmiddag werd Chouw Lan naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze tijdens de repetities ten val was gekomen. De schaatsster bleek haar vinger gebroken te hebben. “Ze zetten mijn hand donderdag in het gips”, vertelde Chouw Lan vlak voor de eerste kür aan presentator Martijn Krabbé. “De dokter heeft iets in mijn hand gespoten, zodat ik zonder pijn in de finale kan schaatsen.” De twee kregen de minste stemmen van het publiek, waardoor zij hun laatste kür niet meer mochten laten zien.

Quinty Trustfull werd tweede na twee spetterende küren met haar Britse schaatspartner Stuart Widdall. Ze nam haar verlies sportief op. “Ik wilde in ieder geval de ‘Dirty Dancing’-kür doen. Dat ik nu niet heb gewonnen kan me niet zo veel schelen”, vertelt de 35-jarige presentatrice aan ‘4 In het land’. “Joris is gewoon heel goed.”

In de voorgaande weken moesten onder anderen Winston Gerschtanowitz, Kelly van der Veer en Regilio Tuur al het veld ruimen. De twaalf afvallers openden gezamenlijk de eindshow met een kür op een nummer uit de film ‘Grease’.

Putman schrijft op zijn website dat hij de show ontzettend zal gaan missen, maar dat zijn lichaam een paar weken rust goed zou kunnen gebruiken. Hij kreeg in de week voor de show te kampen met een voorhoofdsholteontsteking en gebruikte antibiotica om deze te onderdrukken.

[Novum]