Search
Close this search box.

Tarantino en Gus Van Sant op filmfestival Cannes

Quentin Tarantino, Gus Van Sant en de gebroeders Coen dingen mee naar de prijs voor beste film in Cannes. Ze wonnen de Gouden Palm allemaal al eens.

(Novum/AP) – Quentin Tarantino, Gus Van Sant en de gebroeders Coen dingen mee naar de prijs voor beste film op het filmfestival van Cannes. Ze wonnen de prestigieuze Gouden Palm allemaal al eens. Tarantino doet mee met de thriller ‘Death proof” en de gebroeders Coen met hun avonturenfilm ‘No country for old men’. Van Sant gaat de strijd aan met ‘Paranoid park’.

Eenentwintig internationale films doen mee in de categorie beste film. Dit jaar wilde de organisatie een mix van nieuwe en doorgewinterde regisseurs op het festival. Een van de juryleden die gaat bepalen wat de beste film wordt is Stephen Frears. Hij regisseerde de Britse film ‘The Queen’, die verschillende prijzen won.

In de categorie korte film is de Nederlandse film ‘Het zusje’ van Marco Geffen genomineerd. Eerder schreef Geffen al het scenario voor de film ‘Het schnitzelparadijs’ uit 2005 en voor de telefilm ‘Uitgesloten’ uit 2001.

Tarantino won in 1994 de Gouden Palm voor beste film met de actiefilm ‘Pulp fiction’, de Coen brothers in 1991 met ‘Barton Fink’. Gus Van Sant kreeg de prijs in 2003 met de film ‘Elephant’. Vorig jaar won de Brit Ken Loach met ‘The wind that shakes the barley’. Het festival, dat voor de zestigste keer wordt gehouden, gaat in de derde week van mei van start.

[Novum]