Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Amy Lee blij met nieuwe bandleden

Amy Lee, zangeres van Evanescence geeft aan blij te zijn met de nieuwe bandleden van de groep, nu de rust weer is teruggekeerd.

Amy Lee, zangeres van rockband Evanescence, heeft roerige tijden achter de rug. In een tijdsbestek van anderhalve maand ontsloeg zij gitarist John Le Compt, waarna drummer Rocky Gray de band per direct verliet. Inmiddels zijn er twee nieuwe bandleden en is de rust in de groep teruggekeerd. Lee is ontzettend blij met de nieuwkomers. “Ik heb in drie jaar tijd nog nooit zo veel lol gehad op het podium.”

De ellende begon nadat diverse ruzies over de te volgen creatieve koers Lee te veel werden. Lee schreef het nieuwe album samen met gitarist Terry Balsamo, vertelt ze. “We hebben geprobeerd om de nummers met zijn vieren te schrijven, maar dat werkte gewoon niet. Ik weet dat de andere twee het hier erg moeilijk mee hadden. Zij wilden natuurlijk ook deel uitmaken van het schrijfproces.” Ex-drummer Rocky Gray was na zijn ontslag zelfs zo boos, dat hij al de gouden en platina platen die hij met Evanescence had ontvangen, te koop aanbood op veilingsite eBay.

Vervanging van de oude bandleden werd snel gevonden in Will Hunt en Troy McLawhorn, beiden afkomstig uit de Amerikaanse hardrockband Dark New Day. Lee vindt de nieuwe bandleden erg verschillend van de vorige, die volgens haar met tegenzin in de band zaten. “Will en Troy zitten in de band omdat ze dat graag willen. Dat misten de ex-leden van Evanescence in het verleden ontzettend.”

Niet alleen op muzikaal gebied gaat alles voorspoedig voor Lee. Het liefdesleven van de 25-jarige zangeres loopt ook op rolletjes. Een maand geleden stapte ze in het huwelijksbootje met haar therapeut Josh Hartzle, met wie zij vier maanden verloofd was.

Evanescence werd eind jaren negentig opgericht door Lee en gitarist Ben Moody, die de band in 2003 verliet. De gothic-rockband had hits met nummers als ‘Bring me back to life’, ‘Going under’ en ‘My immortal’. De groep trad vorige maand op tijdens Pinkpop. Momenteel wordt door Europa getoerd, waar verschillende festivals worden aangedaan.

[Novum]