Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Amy Winehouse wint Mojo Award voor beste single

Amy Winehouse heeft een Mojo Award gewonnen voor ‘Rehab’. In totaal was ze genomineerd voor drie awards, alleen die voor beste single mocht ze meenemen.

Soulzangeres Amy Winehouse heeft maandag een Mojo Award gewonnen voor haar single ‘Rehab’. Ze was genomineerd voor drie awards, waaronder die voor beste live-act en beste album, maar alleen die voor beste single mocht ze mee naar huis nemen. Vorig jaar werd de 23-jarige Winehouse tijdens de jaarlijkse prijzenshow van het Britse muziekblad in Londen nog verkozen tot ‘Vrouw van het jaar’.

Rockster Alice Cooper werd door het blad uitgeroepen tot ‘Mojo hero’ en voormalig Black Sabbath-zanger Ozzy Osbourne kreeg de titel ‘Icoon van het jaar’. Volgens een redacteur van Mojo is Ozzy dan ook een geval apart. “Je hebt iconen en je hebt Ozzy Osbourne. Zelfs de koningin weet wie hij is.”

Tot ‘Legende van het jaar’ werd maandag Ike Turner gekozen en de familie van Bob Marley mocht eveneens een prijs ophalen. Het album ‘Exodus’ werd verkozen tot ‘Beste klassieker’.

Winehouse kwam dit weekeinde in het nieuws nadat zij zich zou hebben misdragen tijdens een vlucht van Engeland naar Zweden. Ze zou medepassagiers in verlegenheid hebben gebracht doordat ze continu aan haar kersverse echtgenoot Blake Fielder-Civil zat, waarna ze op een gegeven moment op haar man klom en ongegeneerd aan zijn geslachtsdeel zat.

[Novum]