Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Angelina heeft buik vol van geruchten over anorexia

Angelina Jolie heeft genoeg van de speculaties over haar gewichtsverlies. Haar verschijning heeft niets te maken met een schoonheidsideaal, bezweert ze.

Angelina Jolie heeft genoeg van de toenemende speculaties over haar gewichtsverlies. Haar magere verschijning heeft niets te maken met het verlangen om aan schoonheidsidealen te voldoen, bezweert ze. “Ik ben altijd dun geweest en dit jaar verloor ik mijn moeder en heb ik een hoop meegemaakt”, verklaart ze in het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

Ook haar dagelijkse beslommeringen zorgen ervoor dat de kilo’s er de laatste tijd af vlogen, zegt ze. “Ik heb vier kinderen en ben net opgehouden met borstvoeding”, verklaarde ze bij de première van haar nieuwe film ‘Mighty heart’ in New York. “Het was moeilijk om weer gewoon te gaan eten.”

De voortdurende geruchten over de oorzaken van haar gewichtsverlies doen haar verdriet. “In plaats van dat mensen zeggen dat ik eruitzie als iemand die het moeilijk heeft, nemen ze aan dat het is omdat ik in skinny jeans wil passen”, zegt ze teleurgesteld. “Als iemand tegen me zegt dat ik dun ben, is dat geen compliment.”

Geruchten over eetproblemen lijken toch al populair in het showbizzcircuit. Over sterren als Nicole Richie, Mary-Kate Olsen, Kate Bosworth en Victoria Beckham verschijnen voortdurend artikelen over vermeende eetstoornissen. Keira Knightley won onlangs een rechtszaak die zij had aangespannen tegen The Daily Mail. De Britse krant suggereerde in januari dat de actrice een rolmodel is voor meisjes met anorexia.

[Novum]