Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Annie Lennox treedt op voor wereldvrede

Annie Lennox doet op 21 september mee aan het jaarlijks Peace One Day-concert ter bevordering van de wereldvrede. “Zonder vrede kunnen we niet overleven.”

Annie Lennox doet in september mee aan een jaarlijks concert ter bevordering van de wereldvrede in Londen. “Iets dat voor elk mens ter wereld van belang is, man, vrouw of kind, is het begrip vrede”, zei de zangeres tegen de Britse omroep BBC. “Ik ben verrukt dat ik hieraan meedoe. Zonder vrede kunnen we niet overleven.”

Het concert, onder de naam Peace One Day, vindt op 21 september plaats in de Royal Albert Hall. Naast Lennox treden James Morrison en Corinne Bailey Rae op. David Beckham en Jude Law spreken speciale videoboodschappen in, die op een scherm worden vertoond. Het concert wordt gesteund door de Verenigde Naties.

De 52-jarige Lennox werd bekend als zangeres van de Eurythmics, waarmee ze hits scoorde als ‘Sweet dreams (are made of this)’ en ‘There must be an angel’. Ook als soloartieste was ze succesvol, met nummers als ‘Why’ en ‘No more I love you’s’. Naar verluidt werkt ze momenteel aan een nieuw album met duetten. Onder anderen Mary J. Blige en Madonna zouden daaraan hun medewerking hebben verleend.

[Novum]