Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fantastic Four bestormen Amerikaanse filmlijst

‘Fantastic Four: rise of the Silver Surfer’ heeft in zijn openingsweekeinde in de VS ruim 43 miljoen euro opgebracht. De film staat bovenaan de box office.

(Novum/AP) – ‘Fantastic Four: rise of the Silver Surfer’ heeft in zijn openingsweekeinde in de Verenigde Staten ruim 43 miljoen euro opgebracht. Daarmee staat de film over de vier machtige superhelden op één in de box office, de lijst films met de hoogste omzet.

‘Ocean’s thirteen’, die vorige week bovenaan stond, zakt met een omzet van ruim veertien miljoen euro naar de tweede plaats in de lijst. Op drie staat de komedie ‘Knocked up’, met Grey’s Anatomy-ster Katherine Heigl in de hoofdrol.

In ‘Fantastic Four: rise of the Silver Surfer’ komen de vier superhelden er door de komst van Silver Surfer en Galactus achter dat ze niet de enigen op aarde zijn met magische krachten. Ook hun aartsvijand Dr. Doom keert terug. Vanaf 26 juli draait de superheldenfilm in de Nederlandse bioscopen.

De film is de tweede verfilming van de stripserie van Marvel Comics. In 2005 kwam het eerste deel uit, ‘Fantastic Four’. De superhelden worden gespeeld door Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Michael Chiklis en Chris Evans.

[Novum]