Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Atonement’ opent filmfestival van Venetië

‘Atonement’, de verfilming van de gelijknamige bestseller van de Britse auteur Ian McEwan, is de openingsfilm van het filmfestival van Venetië.

(Novum/AP) – ‘Atonement’, de verfilming van de gelijknamige bestseller van de Britse auteur Ian McEwan, is de openingsfilm van het filmfestival van Venetië. Dat heeft de organisatie van het festival vrijdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat het filmspektakel wordt afgetrapt met het werk van een relatief jonge regisseur, de 35-jarige Joe Wright.

De Britse Wright is bekend van ‘Pride and prejudice’, uit 2005. In zijn nieuwe film is opnieuw een rol weggelegd voor Keira Knightley. Verder zijn er rollen voor onder anderen James McAvoy en Vanessa Redgrave. Volgens de organisatie is de film van Wright beter dan sommige films van de meer gevestigde regisseurs die dit jaar worden vertoond.

Het filmfestival van Venetië begint 29 augustus en duurt tot en met 8 september. Op de laatste dag wordt traditiegetrouw de Gouden Leeuw uitgereikt voor de beste film. Dit jaar wordt onder leiding van filmmaker Quentin Tarantino ook een retrospectief georganiseerd van Spaghetti Westerns.

[Novum]