Zoeken
Sluit dit zoekvak.

BZN bedankt fans op website

BZN heeft haar fans voor de laatste keer bedankt. Na het afscheidsconcert zaterdag werden de afscheidswoorden van de bandleden geplaatst op hun website.

BZN heeft haar fans voor de laatste keer bedankt. Na het afscheidsconcert dat de Band Zonder Naam zaterdag gaf in het Rotterdamse Ahoy werden de afscheidswoorden van de bandleden geplaatst op hun site.

Zanger Jan Keizer schrijft dat het afscheidsconcert hem deed beseffen hoe sterk de fans en de band verbonden waren. “Nu is het me pas echt duidelijk geworden hoe dicht wij bij elkaar stonden.” Hij stelt dat de band nooit zou hebben kunnen bestaan zonder haar fans. “Alles hebben we aan jullie te danken en door jullie zijn we geworden wie we nu zijn. Ook in moeilijke tijden waren jullie ervoor ons.”

Ook zangeres Carola Smit waardeert de trouw van de fans. “Het is niet gemakkelijk om in een paar zinnen te zeggen wat jullie voor ons betekent hebben. Bij alle wisselingen en andere tegenslagen bleven jullie even trouw. En de sfeer is altijd super geweest.”

Basgitarist Jan Tuijp heeft erg veel moeite met het afscheid na 42 jaar. “Als dit op de website komt bestaat BZN niet meer, ben ik gepensioneerd ex-BZN’er en zijn onze fans FZB geworden: Fans Zonder Band”, schrijft hij. “Hopelijk kan iedereen, ook ik, daarmee leven, ook al wordt het zonder BZN voor mij nooit meer zoals het was.”

Aan het laatste concert van de Volendamse formatie ging heel wat vooraf. Sinds oktober is de band, die hits scoorde als ‘Mon amour’ en ‘Pearlydumm’, bezig met een afscheidstournee. Tijdens deze toer werden de bandleden gevolgd voor de realitysoap Adieu BZN. De band kreeg een eigen set postzegels en vorige week werd het boek ‘BZN, tot ziens!’ gepresenteerd, waarin de bandleden terugkijken op de afgelopen 42 jaar.

Na het concert zaterdag ontvingen Jan Keizer, Carola Smit, Jan Tuijp, Jack Veerman, Dick Plat en John Meijer een afscheidsbeeld uit handen van Ivo Niehe. Namens platenmaatschappij Universal Musical reikte hij een 25 kilo wegend beeld uit dat het applaus van de fans voorstelt.

[Novum]