Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Modeontwerper Gianfranco Ferré ernstig ziek

De Italiaanse modeontwerper Gianfranco Ferré is opgenomen in een ziekenhuis in Milaan. Volgens Italiaanse media zou hij een hersenbloeding hebben gehad.

(Novum/AP) – De Italiaanse modeontwerper Gianfranco Ferré is opgenomen in een ziekenhuis in Milaan. Sinds zijn opname vrijdag is zijn situatie verslechterd. De 62-jarige couturier ligt in kritieke toestand op de intensive care. Volgens verschillende Italiaanse media zou hij een hersenbloeding hebben gehad.

Ferré kwam in 1978 met zijn eerste vrouwencollectie. Tegenwoordig bevat zijn label verschillende lijnen, waaronder ook een ondergoedlijn voor mannen, een kledinglijn voor grotere vrouwen en een lijn voor jonge mannen en vrouwen. Van 1989 tot en met 1996 was de Italiaan artistiek directeur bij het Franse modehuis Christian Dior. Ferré is de favoriete ontwerper van Oprah Winfrey.

[Novum]