Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Faithless breekt met platenlabel

Faithless heeft gebroken met het platenlabel Cheeky, onderdeel van Sony BMG. Dat heeft bandlid Sister Bliss bevestigd tegenover het Britse radiostation BBC 6.

Faithless heeft gebroken met het platenlabel Cheeky, onderdeel van Sony BMG. Dat heeft bandlid Sister Bliss bevestigd tegenover het Britse radiostation BBC 6. De dj vertelde dat de breuk sinds vrijdag officieel is en dat de danceformatie blij is haar eigen ding te kunnen gaan doen.

Na drie studioalbums en een verzamelplaat bij het label vonden Sister Bliss en haar collega’s Maxi Jazz en Rollo Armstrong het tijd om verder te gaan. “We zijn aanhangers van het ‘doe-het-zelf-principe'”, legt ze uit. “Het heeft wel iets om niet langer onder druk te staan en niet andermans zakken te hoeven vullen.”

De artieste, die geboren werd als Ayalah Bentovim, vertelt met de gedachte te spelen om geen albums meer uit te brengen in de toekomst, maar alleen nog maar singles. Op die manier denkt de Britse band beter in te kunnen spelen op veranderingen in de muziekindustrie. De bandleden wil voortaan hun eigen weg bepalen en weer net zo experimenteel worden als ze in hun begindagen waren.

Op 21 september geeft Faithless, bekend van hits als ‘God is a dj’ en ‘We come one’, een concert in het Gelredome in Arnhem.

[Novum]