Search
Close this search box.

Cameron Diaz excuseert zich voor slogan Mao

Cameron Diaz heeft haar excuses aangeboden voor het dragen van een tas met een Maoïstische slogan in Peru. “Ik wilde niemand kwetsen. Het spijt me.”

(Novum/AP) – Cameron Diaz heeft haar excuses aangeboden voor het dragen van een tas met een Maoïstische slogan in Peru. De Amerikaanse actrice, die op vakantie is in het Zuid-Amerikaanse land, had vrijdag tijdens een bezoek aan de Inca-stad Machu Picchu een groen tasje bij zich met daarop een rode ster en de woorden ‘dien het volk’.

De slogan, die afkomstig is van de communistische leider Mao Zedong, werd door de lokale bevolking als beledigend ervaren. In de jaren tachtig werden bijna zeventigduizend inwoners van Peru vermoord door de Maoïstische guerrillabeweging Lichtend Pad. Volgens een Peruaanse mensenrechtenactivist had Diaz dan ook bewuster van haar omgeving moeten zijn toen ze haar accessoires uitkoos.

In een verklaring biedt Diaz nu haar ‘oprechte excuses’ aan voor de misstap. Ze zegt de tas te hebben gekocht als toerist in China en zich niet te hebben gerealiseerd dat de slagzin kwetsend kon zijn voor sommige mensen. “Het spijt me voor iedereen die ik hiermee heb gekrenkt. Het is nooit mijn bedoeling geweest zo’n pijnlijke wond in de geschiedenis van dit land te openen.”

Diaz was vorige week nog in Nederland, waar de ze de première van het derde deel in de ‘Shrek’-reeks bijwoonde in Amsterdam.

[Novum]