Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Clooney & co halen zeven miljoen op voor Darfur

De cast van ‘Ocean’s 13′ heeft zeven miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers in Darfur. Zij hebben sinds de première van de film de handen ineengeslagen.

(Novum/AP) – De sterren van ‘Ocean’s 13′ hebben inmiddels zeven miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van het geweld in de Sudanese regio Darfur. George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon en de rest van de cast hebben sinds de première van de film in Cannes de handen ineengeslagen om iedereen bewust te maken van de crisis.

“In plaats van dat we het hebben over de nieuwe vriendinnetjes van sterren, kunnen we beter praten over hoe we levens kunnen redden”, zegt Clooney.

Tijdens een speciaal georganiseerd diner, dat vorige maand na afloop van de première in Cannes werd gehouden, werden de zakken van de aanwezige sterren al flink geleegd. Verder hebben de acteurs een speciale website opgericht. Via de site kunnen fans en organisaties geld storten.

Ook het komende filmfestival in Venetië wordt aangedaan. Volgens de acteurs is dit de perfecte plek om geld op te halen. “Elke mogelijkheid die we krijgen om dit internationaal aan te pakken grijpen we aan”, vertelt Clooney, die zich al langer inzet voor Darfur.

In Darfur, de westelijke regio van het Afrikaanse land Sudan, vechten al enkele jaren rebellengroepen tegen door de regering gesteunde milities. Meer dan tweehonderdduizend mensen zijn sinds 2003 overleden en tweeënhalf miljoen mensen zijn uit hun huizen gevlucht.

[Novum]