Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eerste Harry Potter-boek geveild

Een eerste editie van het eerste deel van de serie over Harry Potter wordt geveild. ‘Harry Potter and the philosopher’s stone’ gaat op 26 juni onder de hamer.

Een eerste editie van het eerste deel van de serie over Harry Potter wordt geveild. De uitgave van ‘Harry Potter and the philosopher’s stone’ gaat op 26 juni onder de hamer bij veilinghuis Bonhams in Londen. Volgens de Britse editie van de gratis krant Metro is de verwachting dat het exemplaar rond de tienduizend euro zal opleveren.

Van het eerste boek over de tovenaarsleerling verschenen in 1997 tussen de vijfhonderd en duizend exemplaren. Eerder brachten exemplaren van deze eerste druk bij veilingen al bedragen van bijna vijftienduizend euro op.

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 325 miljoen exemplaren van de eerste zes delen uit de serie verkocht. De boeken verschenen in 64 talen. Het zevende en laatste deel ‘Harry Potter and the deathly hallows’ komt op 21 juli uit.

[Novum]