Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ellende van Richie Sambora inspireert Jon Bon Jovi

De ellende die Richie Sambora het afgelopen jaar meemaakte was een inspiratiebron voor Jon Bon Jovi. “Het inspireerde me tot het schrijven van nieuwe nummers.”

De ellende die zijn medebandleden Richie Sambora en David Bryan het afgelopen jaar hebben meegemaakt was een inspiratiebron voor Jon Bon Jovi. Dat vertelt de zanger van rockband Bon Jovi aan de Britse krant de Daily Mail. “We waren vorig jaar augustus klaar met toeren en normaal gaan er dan twee jaar voorbij voordat er iets nieuws komt. Maar de dingen die Richie en Dave meemaakten, inspireerden me tot het schrijven van nieuwe nummers.”

David Bryan scheidde afgelopen jaar van April McLean, na een huwelijk van zestien jaar. Ook Richie Sambora en actrice Heather Locklear zetten vorig jaar een punt achter hun huwelijk van elf jaar. In mei liep ook zijn daaropvolgende relatie met Denise Richards op de klippen. In diezelfde periode overleed ook de vader van de gitarist aan de gevolgen van longkanker. Richie werd begin deze maand opgenomen in een afkickkliniek, maar verliet deze alweer na een week.

Volgens collega Jon gaat het inmiddels alweer wat beter met Sambora. “Het gaat oké met hem. Maar er zijn nog veel dingen waar hij aan moet werken”, vertelt hij. “We zitten al heel lang samen in de band en hebben al heel wat meegemaakt. Maar als ik eerlijk ben hadden we tot voor kort nooit echt heftige dingen ervaren.” Dat is volgens de zanger een leerproces voor alle bandleden geweest. “Ouders gingen dood, mensen uit elkaar en kinderen werden groot. En dan gaat het opeens niet meer alleen om ‘ikke, ikke, ikke’, maar meer om ‘wij’.”

Alle ellende vroeg volgens de artiest om een nieuw album, en dat is ‘Lost highway’ geworden, dat deze week op één is binnengekomen in de Album Top 100. Veel nummers op het nieuwe album zijn ‘een direct gevolg’ van wat de bandleden hebben meegemaakt. “In het nummer ‘Whole lot of leaving’ ben ik de derde persoon die toekijkt terwijl Richie of David hun vrouwen vertellen dat ze van elkaar vervreemd zijn. En dan vertel ik ze vervolgens dat er licht is aan het einde van de tunnel”, legt hij uit. “En het nummer ‘Seat next to you’ gaat voor Richie over het missen van zijn vader. Maar voor mij gaat het over het missen van mijn meisje als ik aan het toeren ben.”

[Novum]