Search
Close this search box.

Elton John geeft gratis concert in Kiev

Elton John heeft een gratis concert gegeven om de aandacht te vestigen op aids en hiv. Hij trad zaterdag voor meer dan tweehonderdduizend mensen op in Kiev.

Elton John heeft een gratis concert gegeven om de aandacht te vestigen op aids en hiv. De Britse zanger trad zaterdagavond voor meer dan tweehonderdduizend mensen op in de Oekraïense hoofdstad Kiev. De BBC meldt dat ook president Viktor Joesjtsjenko van de partij was bij het grootste gratis openluchtconcert dat ooit in het voormalige Oostblokland plaatsvond.

In Oekraïne wordt elke tien minuten iemand besmet met het hiv-virus. Elton John vertelde zijn publiek er alles aan te willen doen om het land te helpen in haar strijd tegen de ziekte. Zijn Aids Foundation heeft al 23 projecten in het land opgezet. Tijdens het concert werden er gratis condooms uitgedeeld.

[Novum]