Search
Close this search box.

Parasol Marilyn Monroe brengt 31 duizend euro op

Een parasolletje waarmee Marilyn Monroe in 1949 poseerde, heeft ruim 31 duizend euro opgebracht. Het werd samen met andere entertainmentmemorabilia geveild.

(Novum/AP) – Een parasolletje waarmee Marilyn Monroe in 1949 poseerde voor een foto heeft ruim 31 duizend euro opgebracht. De rode parasol met witte stippen werd samen met andere entertainmentmemorabilia geveild tijdens de jaarlijkse zomerveiling van het Amerikaanse veilinghuis Julien’s.

Naast de parasol van de blond pin-up gingen ook verschillende eigendommen van Elvis Presley onder de hamer. Een verguld pistool van de zanger bracht bijna 22 duizend euro op. En een microfoon die hij ooit gebruikte ging weg voor ruim elfduizend euro. Een pillendoosje, waarin het allergiemedicijn Naldecon van de zanger zat, bracht tweeduizend euro op. De pillen waren er voor de veiling uitgehaald op last van de Amerikaanse politie.

[Novum]