Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘EO vindt liedje Gerard Joling te obsceen’

De EO vindt het nummer ‘Maak me gek’ van Gerard Joling obsceen. Zijn optreden in het programma Korenslag gaat daarom niet door.

De Evangelische Omroep vindt het nummer ‘Maak me gek’ van Gerard Joling obsceen. Dat zegt de zanger vrijdag in De Telegraaf. Hij vertelt dat Henny Huisman hem aanvankelijk had uitgenodigd het nummer te zingen in zijn programma Korenslag, maar dat de EO daar een stokje voor heeft gestoken omdat het te schunnig zou zijn.

In ‘Maak me gek’, waar Joling weken mee op één in de hitparades stond, zingt hij teksten als ‘maak me gek met je mond’ en ‘maak me gek, met je vingers en je zoen, deze avond wil ik nog heel vaak over doen’ en ‘je maakt me gek, van bezonnen bezeten, kom bij me vannacht’.

Joling zegt in de krant dat het hem erg leuk leek het liedje in het programma van Huisman te zingen. “Vooral omdat Henny Huisman mijn ontdekker is.” Geer deed in 1985 mee aan de Soundmixshow, waar hij weliswaar als derde eindigde, maar een succesvolle zangcarrière aan overhield.

[Novum]