Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Film met Yolanthe verscheen nooit in bioscoop

‘Complexx’, de eerste thriller met Yolanthe Cabau van Kasbergen, draaide nooit in de bioscoop. De film verschijnt nu wel op dvd.

‘Complexx’, de eerste thriller van Yolanthe Cabau van Kasbergen, heeft de bioscopen nooit gehaald. De low-budget film, die vanaf volgende week in de videotheek ligt, had te kampen met financiële tegenvallers. “De oorspronkelijke distributeur haakte af tijdens de opnames”, legt regisseur Robert Jansen uit. “Ook de postproductie liep mis, waardoor we voor veel extra kosten kwamen te staan.”

De cast, die bestaat uit Yolanthe, haar ONM-collega Sander Foppele en Filemon Wesselink, kon nieuwe distributeurs niet enthousiasmeren. “Je zou zeggen dat die namen wel aanspreken”, zegt Jansen. “Maar grote namen zijn geen garantie voor een kassucces.”

Spijt heeft de jonge regisseur niet van de gemiste kans. “De dvd wordt zowel in Nederland als België groots uitgebracht en ook landen als Japan hebben al interesse getoond”, vertelt hij. “Ik heb in het half jaar dat ik de film heb geschreven en geregisseerd meer geleerd dan anderen in vier jaar filmacademie.”

‘Complexx’ draait om een groep jonge gamefanaten, die meedoen aan een dodelijk nieuw spel. Slechts één van de deelnemers kan het spel levend verlaten.

[Novum]