Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Flynt biedt miljoen voor info over seksschandaal

Larry Flynt biedt een miljoen voor foto’s van politici die bewijzen dat zij er buitenechtelijke affaires op nahouden. Daartoen plaatste hij een advertentie.

(Novum/AP) – Larry Flynt biedt tot een miljoen dollar voor foto’s van congresleden, senatoren of andere hooggeplaatste overheidsdienaren die bewijzen dat zij er buitenechtelijke affaires op nahouden. De uitgever van mannenblad Hustler plaatste in de Amerikaanse krant The Washington Post een paginagrote advertentie waarin hij mensen vraagt om kiekjes of ander bewijsmateriaal.

Het is niet de eerste keer dat de 64-jarige Flynt op deze manier probeert aan informatie te komen over een politiek seksschandaal dat zijn blootblad aan het licht moet brengen. In 1998 plaatste hij een vergelijkbare advertentie toen president Bill Clinton in het nieuws was gekomen door zijn affaire met Monica Lewinsky. En niet zonder succes: het Republikeinse congreslid Bob Livingston biechtte publiekelijk zijn buitenechtelijke avontuurtjes op nadat duidelijk was dat Flynt daar lucht van had gekregen. Livingston trad vervolgens af.

Het maandblad Hustler verscheen voor het eerst in 1974. Al snel groeide het tijdschrift uit tot een van de grootste mannenbladen van de Verenigde Staten. Het onderscheidt zich van bladen als Playboy en Penthouse omdat het net een stapje verder gaat. Alle mogelijkheden op het seksuele vlak worden behandeld in het tijdschrift, tot groot ongenoegen van feministen en andere critici.

In 1997 kwam de film ‘The people vs Larry Flynt’ uit, over het leven van Flynt. De hoofdrol werd gespeeld door Woody Harrelson. Courtney Love speelde zijn toenmalige vrouw, Althea Leasure.

[Novum]