Search
Close this search box.

Geen Live Earth voor Istanbul

In Istanbul vindt geen editie van Live Earth plaats. Dat liet de organisator van het festijn, dat op 7 juli wereldwijd wordt georganiseerd, weten.

(Novum/AP) – In Istanbul vindt geen editie van Live Earth plaats. Dat liet de organisator van het festijn, dat op 7 juli wereldwijd wordt georganiseerd, dinsdag weten. Het evenement zou kampen met een gebrek aan interesse en niet toereikende financiële middelen.

Vorige week meldde de organisator dat er een afgeslankte versie van het festival zou plaatsvinden, vanwege een gebrek aan sponsoren. Dinsdag werd besloten dat er te weinig tijd was om het concert op poten te zetten.

In plaats van een concert, zal nu in Istanbul een groot videoscherm worden geplaatst. Daarop zullen, net als op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein, optredens van sterren als Madonna en The Police worden vertoond. Zij geven optredens in Londen, New York, Tokio, Shanghai, Johannesburg, Sydney, Rio de Janeiro en Hamburg.

Live Earth vindt plaats om aandacht te vestigen op de klimaatproblematiek. Plannen voor het evenement werden in februari gepresenteerd door Al Gore, de voormalige vicepresident van de Verenigde Staten. Hij geeft al jaren voorlichting over het opwarmen van de aarde.

[Novum]