Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Danny de Munk in tranen om moeder

Danny de Munk kreeg een brok in zijn keel toen hij maandagavond in Ahoy zijn moeder toezong. “Toen werd mijn keeltje echt even dichtgeknepen”, stelt de zanger.

Danny de Munk kreeg een brok in zijn keel toen hij maandagavond in Rotterdam zijn moeder toezong. “Toen werd mijn keeltje echt even dichtgeknepen”, vertelt de zanger, die voor een vol Ahoy stond. Na de ode liep hij de zaal in en gaf een grote bos rode rozen aan zijn moeder, die tijdens het lied haar tranen niet kon bedwingen.

Niet alleen de moeder van de 37-jarige zanger werd toegezongen. Ook zijn vrouw Jenny werd in het zonnetje gezet met het nummer ‘Hart en ziel’, dat in september als single verschijnt. “Het is een nummer dat ook André Hazes of Willy Alberti hadden kunnen zingen”, stelt de artiest, die maandag zijn 25-jarig jubileum vierde. “Met lange uithalen en handjes in de lucht.”

Vader Joop werd op het podium uitgenodigd waar hij samen met zijn zoon een medley van Amsterdamse volksliedjes ten gehore bracht. Ook speciale gasten als Nurlaila Karim, Tony Neef en Stanley Burleson gaven acte de présence.

Het concert eindigde met het nummer ‘Ik voel me zo verdomd alleen’, uit de musicalfilm ‘Ciske de rat’, waarmee De Munk in 1984 bij een groot publiek bekend werd. In oktober pakt de zanger zijn debuutrol weer op. Hij speelt dan de volwassen versie van Ciske in een nieuwe theaterversie van de musical.

[Novum]