Search
Close this search box.

Talpa en RTL bereiken overeenkomst

RTL Group en Talpa Media zijn tot een overeenkomst gekomen. Dat meldt RTL, dat meerdere televisieactiviteiten overneemt van het mediabedrijf van John de Mol.

RTL Group en Talpa Media zijn dinsdag tot een overeenkomst gekomen. Dat laat RTL weten, dat verschillende televisieactiviteiten overneemt van het mediabedrijf van John de Mol, waaronder het eredivisievoetbal en een aantal succesvolle tv-programma’s. Ook Radio 538 wordt geïntegreerd in RTL Nederland. Al maandenlang vinden besprekingen plaats tussen RTL en Talpa.

Naast de overname van bestaande programma’s heeft RTL Nederland het eerste recht op alle formats die worden ontwikkeld door de creatieve unit van De Mol. Volgens RTL gaat het niet om een overname. Talpa Media krijgt een aandeel van 26,3 procent in het nieuwe RTL Nederland.

RTL is van plan om een vierde zender te beginnen, meldt RTL Nieuws. Met Linda de Mol is inmiddels een overeenkomst gesloten. De zus van John de Mol gaat voor RTL het tv-programma Miljoenenjacht presenteren, zo vertelde programmaleider Fons van Westerloo dinsdag in Editie NL. Daarnaast wordt met haar gesproken over nieuwe programma’s en diverse dramaseries.

Het personeel van Tien wordt ontslagen. Voor hen is er een sociaal plan. De zender Tien blijft voorlopig uitzenden zoals gebruikelijk. Op 26 juli geeft RTL Nederland een perspresentatie, waarbij meer duidelijk moet worden.

Uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Editie NL blijkt dat 64 procent van de Nederlandse televisiekijkers niet rouwig is om het verdwijnen van Tien. Uit het onderzoek blijkt tevens dat 72 procent meent dat John de Mol gefaald heeft. Programma’s als ‘Joling en Gordon over de vloer’ en Deal or no Deal wil de kijker graag terugzien. De Gouden Kooi mag snel van de buis verdwijnen.

[Novum]