Zoeken
Sluit dit zoekvak.

George Michael krijgt rijverbod van twee jaar

George Michael mag van de rechter twee jaar geen voertuig besturen. De Britse zanger stond terecht voor rijden onder invloed.

(Novum/AP) – George Michael mag twee jaar geen voertuig besturen. Dat heeft een rechter in Londen vrijdag bepaald. De Britse zanger stond terecht voor rijden onder invloed. Hij hoeft niet de cel in, maar kreeg wel een taakstraf van honderd uur opgelegd, zo bepaalde de rechter.

Vorige maand gaf Michael, die werd geboren als George Panayiotou, al toe dat hij schuldig was aan het rijden onder invloed. De 43-jarige zanger stelde toen dat hij ‘moe en onder invloed van medicijnen was’ toen hij werd aangehouden.

Michael vertelde vrijdag in de rechtszaal zich te schamen voor zijn gedrag. “Ik heb iets verkeerds gedaan en ik heb daarmee anderen in gevaar gebracht.”

Michael werd in oktober gearresteerd in Londen, nadat de politie hem buiten bewustzijn achter het stuur van zijn auto aantrof. Zijn auto stond voor een verkeerslicht en hield daarom het verkeer op. Eerder hadden getuigen gezien dat hij met een slakkengangetje op de verkeerde kant van de rijbaan reed.

Het incident in oktober volgde op een reeks soortgelijke voorvallen in Londen. Vorig jaar kreeg George al een keer een waarschuwing wegens cannabisbezit. Ook ramde hij met zijn Range Rover drie geparkeerde auto’s. Hij werd daarvoor niet vervolgd.

Na afloop van de rechtszaak vertelde de zanger blij te zijn dat de zaak nu afgesloten is, zodat hij zich kan voorbereiden op wat hij ‘de grootste show van mijn leven’ noemde. Zaterdag en zondag treedt de Brit als eerste artiest op in het nieuwe Wembley-stadion in Londen.

[Novum]