Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Grey’s Anatomy-ster nuchter over ontslag collega

Ellen Pompeo, de hoofdrolspeelster in de tv-serie Grey’s Anatomy, legt zich neer bij het ontslag van haar collega Isaiah Washington. “Het heeft zo moeten zijn.”

Ellen Pompeo, de hoofdrolspeelster van de tv-serie Grey’s Anatomy, legt zich neer bij het gedwongen vertrek van haar collega Isaiah Washington. “Zijn ontslag heeft niet heel veel met mij te maken”, wordt de 37-jarige actrice geciteerd op de website van het Amerikaanse tijdschrift People. “Het heeft zo moeten zijn en dan moet je dat accepteren”, zei ze volgens People in een tv-programma.

Vrijdag werd bekend dat Washington, die in de ziekenhuisserie de rol speelt van Preston Burke, niet terugkeert in het vierde seizoen. Het contract met de acteur wordt niet verlengd. Zijn ontslag komt vijf maanden nadat hij zich de woede op de hals haalde van de homogemeenschap door collega T.R. Knight op de set een ‘flikker’ te noemen. Het akkefietje werd breed uitgemeten in de pers.

De 43-jarige Washington liet in een reactie weten dat hij woedend is en niet over zich heen laat lopen. Het is niet duidelijk wat hij daar precies mee bedoelt.

Pompeo, die in de hitserie gestalte geeft aan Meredith Grey, moest het nieuws over het vertrek van Washington via de televisie vernemen, maar daar verbaast ze zich niet over. “De producenten houden altijd van alles geheim voor ons, ik denk dat wij acteurs allemaal een grote mond hebben.”

In Nederland wordt Grey’s Anatomy uitgezonden op Net 5.

[Novum]