Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Groenhuijsen en NOS begraven strijdbijl

De directie van de NOS en Charles Groenhuijsen hebben een regeling getroffen om hun geschillen te schikken. Ze maken niet bekend hoe de regeling eruitziet.

De directie van de NOS en oud-medewerker Charles Groenhuijsen hebben een regeling getroffen om hun juridische geschillen te schikken. De partijen maken niet bekend hoe de regeling eruitziet. Dat meldt een woordvoerder van de NOS woensdag.

De ex-presentator van de NOS had na de afronding van zijn ontslagprocedure bij de kantonrechter een aanvullende rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever aangespannen. Dat ging om overgebleven financiële kwesties.

Groenhuijsen werd begin december ontslagen door de NOS. Hij zou Philip Freriks vervangen als nieuwslezer, maar volgens de NOS was sprake van een verstoorde arbeidsverhouding. Groenhuijsen was het niet eens met de stelling van de omroep dat hij geen nevenactiviteiten mocht verrichten. De recher besloot in februari dat de NOS Groenhuijsen bijna een half miljoen euro moest betalen.

[Novum]