Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hacker publiceert ‘einde Harry Potter-reeks’

Een hacker heeft op zijn site het einde gepubliceerd van het laatste Harry Potter-boek. Hij zegt te zijn ingebroken in het computersysteem van de uitgeverij.

Een hacker heeft op zijn website het veronderstelde einde gepubliceerd van het zevende en laatste Harry Potter-boek. Hij beweert te zijn ingebroken in het computersysteem van uitgeverij Bloomsbury en te weten welk personage om het leven komt in ‘Harry Potter and the deathly hallows’.

Bloomsbury waarschuwt in een verklaring aan de media voor ‘heel veel geruchten’ op internet en zegt dat de details die de hacker geeft, vermoedelijk niet kloppen. “Er is behoorlijk wat troep in de omloop. Beschouw dit maar gewoon als de zoveelste theorie.”

De hacker, die zichzelf Gabriel noemt, zegt het einde te hebben verklapt om ‘het lezen van het volgende boek onnodig en saai te maken’.

Schrijfster J.K Rowling adviseerde fans vorige maand op haar website op te passen voor geruchten rondom de plot. “Er zullen altijd mensen zijn die een kick krijgen van het ruïneren van het plezier van iemand anders.”

‘Harry Potter and the deathly hallows’ komt op 21 juli uit. Om middernacht leest Rowling uit het boek voor in het Natural History Museum in Londen. Daarna houdt ze een signeermarathon om de publicatie van het laatste boek te vieren. Vooralsnog is bekend dat zeventienhonderd fans een handtekening krijgen. Daarmee is ze ten minste tot zonsopgang bezig.

Van de Potter-boeken zijn wereldwijd 325 miljoen exemplaren verkocht, in 64 verschillende talen. De vijfde verfilming, ‘Harry Potter and the order of the Phoenix’, draait vanaf volgende maand in de bioscopen.

[Novum]