Search
Close this search box.

Hanneke Groenteman wedt om ton met GeenStijl

Hanneke Groenteman heeft een weddenschap afgesloten met GeenStijl.nl. Zij belooft verslaggever Rutger een ton, als hij haar huis weet binnen te dringen.

Hanneke Groenteman heeft een weddenschap afgesloten met de website GeenStijl. De presentatrice belooft verslaggever Rutger Castricum honderdduizend euro als hij het voor elkaar krijgt haar huis binnen te dringen in de badjas van haar echtgenoot. Dat vertelde ze vandaag aan Novum Nieuws, na de presentatie van haar nieuwe programma Sterren op het Doek.

De 67-jarige televisiepersoonlijkheid is zeker van zichzelf. “Ik ga die zo vet winnen, die weddenschap. Ik heb een ton ingezet, maar hij heeft niet gereageerd. Eerst was het een bloemetje van de benzinepomp, maar nu dacht ik: als de badjas van mijn man erbij komt, wordt het meer.” Haar zelfverzekerdheid heeft onder meer te maken met het feit dat haar man geen badjas heeft, erkent de presentatrice.

Het weblog GeenStijl heeft een haat-liefdeverhouding met Groenteman. Vorige maand wekte de site de woede van de presentatrice door te schrijven dat zij was beroofd door twee Marokkaanse jongens. De beroving, die half mei plaatsvond, was volgens een bericht op haar eigen weblog het werk van ’twee pubertjes’. Toen Castricum Groenteman bij haar huis opwachtte om een bloemetje aan te bieden, weigerde ze geagiteerd, was te zien in een filmpje op GeenStijl.

Woensdag nam ze een boeket wel in ontvangst. “Een tijdje geleden overviel het me”, legde Groenteman uit. “Toen kwam ik gewoon thuis van oppassen op mijn kleinkinderen en was ik druk met boodschappen en zat er iemand voor mijn deur. Of het nou een junk is of een zwerver, of het is Rutger van GeenStijl, dat is mijn privéterrein.”

Na het artikel van GeenStijl ontving Groenteman enkele bedreigingen op haar weblog. Daarop besloot ze daarmee voor korte tijd te stoppen. Inmiddels blogt zij weer als vanouds. “Ik ben weer helemaal mijn suffe, oude zelf”, zei ze. “Zo van: ik heb iets moois gezien. Het is de sufste weblog ter wereld, werkelijk.”

Haar televisiecarrière wordt met Sterren op het Doek nieuw leven ingeblazen. Voor de tv-show van seniorenomroep Max en de BankGiroLoterij, die vanaf volgende week woensdag te zien is, interviewde ze prominente Nederlanders als Marco Borsato, Albert Verlinde, Frits Bolkestein en Najib Amhali. In elke aflevering wordt een van de gasten geportretteerd door drie kunstschilders. Alle doeken worden in drie Nederlandse musea tentoongesteld.

Tot en met 23 september zijn de kunstwerken te bezichtigen in achtereenvolgens het Noordbrabants Museum in Den Bosch, Museum Jan van der Togt in Amsterdam en het Kröller-Müller Museum in Hoenderloo. De geportretteerde BN’ers kozen hun favoriete schilderij, dat ze mogen houden. De overige portretten worden dit najaar geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel, dat de deelnemers zelf hebben gekozen.

[Novum]