Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Herbert Grönemeyer in Heineken Music Hall

De Duitse zanger Herbert Grönemeyer geeft op 21 september een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De zanger had een hit met ‘Mensch’.

De Duitse zanger Herbert Grönemeyer geeft op 21 september een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat heeft concertorganisator Mojo woensdag bekendgemaakt.

Grönemeyer, die als acteur te zien was in ‘Das boot’, brak in 1984 door als zanger met zijn vierde album ‘4630 Bochum’, dat het best verkopende Duitstalige album van het decennium was. In Nederland was vooral het nummer ‘Mensch’ een hit, van het album ‘Ö’. Eerder dit jaar verscheen zijn laatste plaat, ‘Zwölf’. Momenteel is de zanger nog op tournee door Duitsland.

De voorverkoop van het concert in de HMH gaat zaterdag van start. In een interview zei Grönemeyer onlangs veel op te hebben met het Nederlandse publiek. Een van zijn beste vrienden is ook een Nederlander, fotograaf Anton Corbijn.

[Novum]