Search
Close this search box.

Isaiah Washinton zag liever ontslag collega

Isaiah Washington had liever gezien dat niet hij, maar T.R. Knight de laan was uitgestuurd bij de hitserie Grey’s Anatomy. Die zou een rel hebben misbruikt.

(Novum/AP) – Isaiah Washington had liever gezien dat niet hij, maar een collega de laan was uitgestuurd bij de hitserie Grey’s Anatomy. “Ze hebben de verkeerde ontslagen”, zegt de 43-jarige acteur in de Amerikaanse krant Houston Chronicle. “Ze hadden T.R. Knight moeten laten gaan.”

In het interview beschuldigt Washington zijn collega ervan het schandaal dat tot zijn ontslag leidde te hebben opgestookt. Knight, die George O’Malley speelt in de doktersserie, zou het relletje hebben uitgebuit om een salarisverhoging af te dwingen en zijn rol in de serie te vergroten.

Washington, die gestalte geeft aan Dr. Burke, kwam in oktober in de problemen nadat hij T.R. Knight op de set voor ‘flikker’ zou hebben uitgescholen. De 34-jarige Knight kwam kort na het incident uit de kast.

Washington heeft een andere lezing van het voorval. “Ik gebruikte het woord tijdens een ruzie met Patrick Dempsey en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden”, vertelt hij. “We hebben handen geschud en zijn weer aan het werk gegaan.”

Het voorval op de set lekte uit naar de pers en Washington bood in januari publiekelijk zijn excuses aan voor het voorval. Hij ontkende daarbij ten stelligste dat hij homofoob is. Om zijn woorden kracht bij te zetten, beloofde hij de Gay, Lesbian and Straight Education Network (GLSEN) gedurende langere tijd bij te staan.

“Ik ben niet ontslagen om mijn antihomo-uitspraken”, vertelt Washington. “Ik heb er alles aan gedaan om mijn naam te zuiveren.” Hij overweegt juridische stappen tegen zijn voormalige werkgever ABC Network.

[Novum]