Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jan Tuijp speelt laatste noot van BZN

Jan Tuijp speelt zaterdag de laatste noot van BZN. “Ik heb destijds het licht van BZN aangedaan en ik wil het ook weer uitdoen”, vertelt hij in De Telegraaf.

Jan Tuijp speelt zaterdag de allerlaatste noot van BZN. “Die bes ga ik langer aanhouden”, vertelt de bassist, oprichter van de Volendamse band, zaterdag in De Telegraaf. “Ik heb destijds het licht van BZN aangedaan en ik wil het ook weer uitdoen.”

‘Goodbye’ is het laatste nummer dat BZN ten gehore brengt in de Rotterdamse Ahoy. Voor de 58-jarige Tuijp, die ook de tekst voor het lied schreef, betekent het laatste nummer na 42 jaar het afscheid van de muziekwereld. “Het zal de laatste noot zijn die ik ooit speel”, bekent hij. “Ik ga fietsen met de kleinkinderen.”

Jan Keizer neemt nog geen afscheid van de muziek. De 58-jarige zanger van de band is bezig met een soloplaat, waarop onder meer de laatste compositie van Robert Long komt te staan.

Ook Carola Smit en Dick Plat keren de muziek nog niet definitief de rug toe. “Ik kan de muziek nog niet missen”, vertelt de 56-jarige toetsenist. “Met Carola ga ik een bijzonder album opnemen, en misschien gaan we wel samen de theaters in.” Drummer Jack Veerman formeert een nieuwe band met jong Volendams talent. “En ik ben samen met Dick aan het componeren voor een hele mooie nieuwe stem: de 19-jarige Renate Robben uit Helmond.”

Gitarist John Meijer, die vier jaar deel uitmaakt van BZN, moet nog beslissen wat hij gaat doen. “Voor mij is het heel gek”, vertelt hij. “Ik ben nu vier jaar bij BZN en al een kwart van de tijd afscheid aan het nemen.” De 48-jarige Meijer verving de in 2003 overleden Dirk van der Horst.

Sinds oktober is de Band Zonder Naam, die in de afgelopen 42 jaar hits scoorde als ‘Mon amour’ en ‘Pearlydumm’, bezig met een afscheidstournee. De Tros zendt het laatste concert zaterdagavond vanaf 20.25 uur rechtstreeks uit op Nederland 1.

[Novum]