Search
Close this search box.

Jarige prins William krijgt toegang tot erfenis

De Britse prins William is 25 jaar geworden. Daarmee heeft hij de leeftijd bereikt waarop hij toegang krijgt tot een deel van de erfenis die zijn moeder naliet.

(Novum/AP) – De Britse prins William is donderdag 25 jaar geworden. Daarmee heeft hij de leeftijd bereikt waarop hij toegang krijgt tot een deel van de erfenis die zijn moeder heeft nagelaten. Hij kan vanaf nu beschikken over de rente van zijn aandeel, dat bijna 10 miljoen euro behelst. Het zou jaarlijks gaan om een bedrag tussen de 371 duizend en 446 duizend euro.

Prinses Diana liet na haar overlijden in 1997 een kleine dertig miljoen euro na. Na aftrek van de belasting bleef hier ongeveer twintig miljoen euro van over, dat verdeeld werd over haar twee zoons, William en Harry. Vanaf hun 25e jaar kunnen de jongens dus beschikken over de rente van hun erfenis. Als ze 30 jaar zijn, krijgen ze het hele bedrag.

De erfenis van Diana bestond naast aandelen, juwelen en jurken uit een bedrag dat de prinses ontving na haar scheiding van de Britse kroonprins Charles.

In augustus is het tien jaar geleden dat de prinses omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs. Op 1 juli, de dag dat ze 46 jaar zou zijn geworden, organiseren William en Harry een concert ter ere van hun moeder. Onder anderen Elton John, Rod Stewart en Duran Duran treden op tijdens het evenement in het Londense Wembley-stadion.

[Novum]