Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Positief verloop van eerste Positiefdag

De eerste Positiefdag, die donderdag plaatsvond, was een succes. Dat benadrukt Christian Houkes, oprichter van de stichting Nederland Positief.

De eerste Positiefdag, die donderdag plaatsvond, was een succes. Dat benadrukt Christian Houkes, oprichter van de stichting Nederland Positief. “Nu hopen we natuurlijk dat 21 juni ook een officiële feestdag wordt”, stelt hij. “Daar gaan we in Den Haag zeker voor pleiten.”

Met de speciale dag hoopt Houkes de stichting, die een positiever en beter Nederland nastreeft, op nationaal niveau onder de aandacht te brengen. Ook het grote aantal ambassadrices, waaronder Janna Fassaert en Nurlaila Karim, draagt daar aan bij. “We zijn de stichting met de meeste ambassadrices”, rekent Houkes nog eens na.

Soapactrice Gigi Ravelli werd donderdag officieel tot nieuwe ambassadrice benoemd. De voormalige belspelpresentatrice heeft het maar druk met alle goede doelen die zij ondersteunt. “Ik ben al door vijf stichtingen gevraagd en kan geen nee zeggen”, zegt Ravelli. De 24-jarige blondine zet zich onder meer in voor Greenpeace en Unicef.

Wat bekende Nederlanders positief vinden aan hun vaderland, is na te lezen in ‘Het positiefste boek van Nederland’. Het boekje werd donderdag in ontvangst genomen door Yolanthe Cabau van Kasbergen, die tot tweemaal toe is uitgeroepen tot Miss Nederland Positief, en haar vriend Jan Smit. BN’ers als Mies Bouwman, Wendy van Dijk en Majoor Bosshardt verleenden hun medewerking aan de bundel.

[Novum]