Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jim Broadbent speelt rol in vierde Indiana Jones

Jim Broadbent heeft een rol bemachtigd in de vierde ‘Indiana Jones’-film, waarvan de opnames al zijn begonnen. Dat meldt Lucasfilm, de producent van de film.

(Novum/AP) – Jim Broadbent heeft een rol bemachtigd in de vierde ‘Indiana Jones’-film, waarvan de opnames maandag zijn begonnen. De film wordt 22 mei 2008 in de bioscopen verwacht. Dat meldt Lucasfilm Ltd., de producent van de film, woensdag op de ‘Indiana Jones’-website.

Indiana Jones werd bedacht door George Lucas en Steven Spielberg, die respectievelijk de productie en de regie van de films voor hun rekening nemen. Harrison Ford en Cate Blanchett hebben ook een rol in de opvolger van ‘Indiana Jones and the Last Crusade’ uit 1989. Onlangs werd bekendgemaakt dat Sean Connery, die in het derde deel nog de vader van Indiana Jones speelde, niet meedoet in het vierde deel van de reeks.

De 57-jarige Broadbent won in 2001 een Oscar voor zijn rol in ‘Iris’. Hij vertolkte rollen in films als ‘Moulin Rouge’, ‘The crying game’ en ‘Bridget Jones’s Diary’.

[Novum]