Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jos Brink speelt in musical ‘Op hoop van zegen’

Jos Brink heeft weer een musicalrol te pakken. De 65-jarige tv-persoonlijkheid speelt de rol van Reder Bos in de musicalversie van ‘Op hoop van zegen’.

Jos Brink heeft weer een musicalrol te pakken. De tv-persoonlijkheid speelt de rol van Reder Bos in de musicalversie van ‘Op hoop van zegen’. Dat heeft productiemaatschappij De Graaf & Cornelissen maandag bekendgemaakt.

De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Heijermans. Eerder was al bekend dat Ellen Pieters de rol op zich neemt van vissersweduwe Kniertje.

‘Op hoop van zegen’, die vanaf volgend jaar is te zien, is niet de eerste oer-Hollandse musical die de producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen op de planken brengen. Eerder waren ze verantwoordelijk voor de musicalversie van ‘Pietje Bell’ en de theaterversie van ‘Zeg ‘ns Aaa’. Aankomend seizoen gaan ‘De fabeltjeskrant’ en het vervolg op ‘Zeg ‘ns Aaa’ in première.

De 65-jarige Brink is bekend als presentator van tv-programma’s als Wedden Dat! en De 64.0000 Gulden Vraag. Sinds 1979 is hij ook actief in de musicalwereld. Hij speelde in ‘Markerade’ en ‘Max Havelaar’ en nam de rol van cabaretier Wim Sonneveld op zich in de musical ‘Sonneveld’.

[Novum]