Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Leven playboy Hugh Hefner verfilmd

Hugh Hefner heeft een eigen realityshow, maar binnenkort wordt zijn leven ook vereeuwigd op het witte doek. Regisseur Brett Ratner regisseert de film ‘Playboy’.

Hugh Hefner heeft een eigen realityshow, maar binnenkort wordt zijn leven ook vereeuwigd op het witte doek. Regisseur Brett Ratner regisseert de film ‘Playboy’, zo meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety. Opnames voor de biopic moeten binnenkort van start gaan. Wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn, is nog onbekend.

Het leven van de 81-jarige Heffner zou aanvankelijk verfilmd worden door regisseur Oliver Stone. Hij ontwikkelde meerdere scripts voor de film, maar nam afscheid van het project om te gaan werken aan een film over de Amerikaanse invasie in Afghanistan.

Ratner wil zich concentreren op de emancipatoire strijd die Heffner heeft ontketend. “Hef kwam uit een puriteins milieu en heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als de godfather van de seksuele revolutie”, stelt de filmmaker, die eerder actiefilms maakte als ‘Rush hour’ en ‘X-men: the last stand’. “Hij heeft zijn tijdschrift ook gebruikt om te strijden voor burgerrechten en vrije meningsuiting.”

[Novum]