Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jos Stelling mag Filmfestival openen

‘Duska’, de nieuwe film van regisseur Jos Stelling, opent op 26 september het Nederlands Film Festival. Stelling is een van de grondleggers van het festival.

‘Duska’, de nieuwe speelfilm van regisseur Jos Stelling, opent op 26 september het Nederlands Film Festival. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. De tragikomische film met Gene Bervoets, Sylvia Hoeks en Sergey Makovetskiy vertelt het verhaal van de aan films verslaafde oud-criticus Bob, die onverwacht bezoek krijgt van de Rus Duska.

Stelling, die bekend is van de met Gouden Kalveren bekroonde films ‘De illusionist’, ‘De wisselwachter’ en ‘De wachtkamer’, was een van de grondleggers van het Nederlands Film Festival. Hij was in 1981 de initiatiefnemer van de voorloper van het filmfestival, de Nederlandse Filmdagen.

De 27e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 6 oktober in Utrecht.

[Novum]