Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kevin Spacey op toneel in eigen theater

Kevin Spacey is komend seizoen te zien in het Old Vic Theater in Londen. De Amerikaanse acteur speelt een filmproducent in ‘Speed-the-plow’ van David Mamet.

Kevin Spacey is komend seizoen te zien in het Old Vic Theater in Londen. De Amerikaanse acteur speelt vanaf januari een filmproducent in het toneelstuk ‘Speed-the-plow’ van David Mamet. Dat meldt de BBC. Spacey, bekend van films als ‘American Beauty’ en ‘Superman returns’, is sinds 2003 artistiek leider van de Old Vic, het oudste en meest beroemde theater van Engeland.

Sam Mendes, die ‘American Beauty’ regisseerde, staat volgend jaar met twee Shakespeare-producties in het theater van zijn vriend Kevin Spacey. De man van actrice Kate Winslet neemt de regie op zich van ‘Hamlet’ en ‘The tempest’.

Ook komt de Old Vic komend seizoen met de Engelse toneelversie van de film ‘Todo sobre mi madre’ van Pedro Almodovar. De Spaanse regisseur was positief verrast door de toneeladaptatie van Samuel Adamsos. “De personages weken in niets af van de karakters die ik had gecreëerd voor de film, en toch pasten ze perfect op het toneel. Alsof ze ervoor gemaakt waren”, vertelde hij de BBC na het bijwonen van een workshop waarin het toneelstuk werd gespeeld. “Ze kwamen voor mijn ogen tot leven. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt.”

[Novum]