Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Koopzieke Jelka van Houten is internetverslaafd

Jelka van Houten is koopziek, vertelt zij in Glossy. “Ik ben redelijk koopziek, ik koop veel, al zijn het lang niet allemaal dure dingen”, zegt de actrice.

Jelka van Houten is koopziek. Dat vertelt zij in een interview met Glossy. “Ik ben redelijk koopziek, ik koop veel, al zijn het lang niet allemaal dure dingen”, zegt de actrice. “Die krijg ik vaak van mijn zus Carice.”

Ook bestelt de actrice, die de hoofdrol had in de musical ‘Turks fruit’, regelmatig kleding via internet. “Ik heb nu een enorme internetverslaving. Ik ben gek op tweedehandsjes en op internet heb je vaak webwinkeltjes waar ze heel gezellige vintage jurkjes hebben.” Haar favoriete ontwerpers zijn Percy Irausquin en Jan Taminiau, maar die jurken kan ze helaas niet betalen. “En om te gaan bedelen voor een premièrejurk vind ik helemaal niks.”

Behalve acteren en mode heeft Van Houten nog een grote liefde: zij is gek op muziek. “Toevallig heb ik net een demo opgenomen, dat was een grote droom van mij. De demo bevat Amerikaanse popmuziek, met een tikje country. Ik heb wel een beetje een countrysnik in mijn stem, zoals Ilse DeLange.”

Deze zomer staat zij met haar band op De Parade, het theaterfestival dat Amsterdam, Rotterdam en Utrecht aandoet. Maar aan een succesvolle zangcarrière durft de 28-jarige actrice nog niet te denken. “Daarvoor moet ik mijn stem nog veel meer trainen.”

[Novum]