Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Spice Girls weer samen

De Spice Girls zijn weer bij elkaar! Op 7 december beginnen de meiden weer met een wereldtoernee, zo kondigden ze vandaag aan.

De Spice Girls zijn terug. De legendarische girlband heeft in Londen aangekondigd op wereldtournee te gaan. De tournee wordt op 7 december afgetrapt in Los Angeles en gaat verder naar Las Vegas, New York, Londen, Keulen, Madrid, Peking, Hongkong, Sydney, Kaapstad en Buenos Aires. Naar Nederland komen de dames niet.

“Girl Power is terug, en sterker dan ooit”, laten de Spice Girls op hun website weten, waar vanaf vandaag kaarten zijn te krijgen voor de concerten.

Voor aanvang van de persconferentie poseerden de vijf Spice Girls, inmiddels tussen de 31 en 34 jaar oud, voor de aanwezige fotografen met een gigantische wereldbol en grote vlaggen van de landen die ze tijdens de tournee zullen aandoen. Victoria Beckham was het opvallendst gekleed in een superstrak zwart korset en een latexachtige broek. Daarbij droeg ze torenhoge stiletto’s. Geri Halliwell had zich in een lange, romantische bloemenjurk gehuld.

Al maanden gonsde het van de geruchten over een reünie. Eerder deze maand vertelde Mel C, beter bekend als Sporty Spice, dat zij een hereniging van de band niet langer in de weg staat. Het zou gaan om een korte herleving van de Spice Girls, ‘een definitief vaarwel’, zo meldde zij aan BBC News.

De brunette heeft inmiddels het volle vertrouwen in de reünie. “Ik denk dat wij allemaal twijfels hadden”, zei Mel C donderdag volgens de BBC tijdens de persconferentie. “Maar we hebben het gevoel dat nu de tijd rijp is.”

Ook Halliwell voelt dat dit het juiste moment is voor een comeback. “Voor ons gaat het om het laten herleven van die goede oude tijd en te genieten van elkaar en onze fans”, vertelde zij.

Emma Bunton, Mel Brown, Mel Chisholm, Victoria Adams en Geri Halliwell scoorden in de jaren negentig vele hits, waaronder ‘Wannabe’ en ‘Two become one’. De Britse meiden verkochten wereldwijd meer dan 55 miljoen albums.

In 1998 verliet Halliwell, die bekend stond als Ginger Spice, de succesvolle zangformatie. ‘Verschillen’ met haar bandmaatjes zouden de beslissing hebben ingegeven. Na haar vertrek bracht het viertal in 2000 het tot op heden laatste album uit, ‘Forever’. In februari 2001 kondigden de overgebleven Spice Girls aan dat ze zich zouden richten op soloactiviteiten.

Geen van de voormalige Spice Girls wist langdurig succes te boeken als soloartiest. Halliwell scoorde tussen 1999 en 2001 hits met nummers als ‘Mi chico Latino’ en de cover ‘It’s raining men’. Chisholm boekte het meeste succes, met hits als ‘Never be the same again’, ‘I turn to you’ en ‘First day of my life’. Haar nieuwste cd ‘This time’, die eerder dit jaar verscheen, maakte niet veel los in de hitlijsten.

Bunton, Brown en Adams, die in 1999 trouwde met voetballer David Beckham, wisten het publiek niet langdurig te bekoren.

[Novum]