Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Marco Borsato lovend over musical Carmen

Marco Borsato is trots op de makers van Carmen, die in San Diego zijn première beleefde. “Het was van zo’n hoog niveau dat ik met open mond heb zitten kijken.”

Marco Borsato is trots op de makers van de musical Carmen, die zaterdag in San Diego zijn wereldpremière beleefde. “Het was van zo’n fantastisch hoog niveau dat ik met open mond heb zitten kijken”, blikt de zanger terug. “De decors zijn geweldig, de kostuums zijn prachtig en de acteerprestaties en zang zijn fenomenaal.”

Borsato reisde speciaal voor de première van de musical naar de Verenigde Staten af. John Ewbank, vriend, componist en producer van Borsato, werkte meer dan een jaar aan de muziek ervan. Robin de Levita produceerde de musicalbewerking van de beroemde opera van Georges Bizet, die weer is gebaseerd op de novelle van Prosper Mérimée.

John Ewbank schreef nieuwe liedjes voor Carmen, maar ook nummers als ‘De waarheid’ en ‘Wat is mijn hart’, die hij eerder voor Borsato schreef, komen terug in de musical. “Ik zat te gloeien van trots toen ik de liedjes die ik eerder zelf op de plaat zette voorbij hoorde komen”, vertelt Borsato op zijn website.

De 40-jarige zanger vindt Carmen ’tot het eind spannend, meeslepend en opzwepend’. “Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten en ik heb genoten van iedere minuut.” Na afloop van de voorstelling kocht Borsato een shirtje van Carmen. “Zo heb ik naast een mooie herinnering ook een blijvend souvenir.”

Carmen is nog tot en met 22 juli te zien in het La Jolla Playhouse in San Diego.

[Novum]