Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Michael Jackson voorkomt rechtszaak

Michael Jackson heeft een schikking getroffen met een kredietverstrekker. Het bedrijf klaagde hem aan, wegens een onbetaalde rekening van ruim 35 miljoen euro.

(Novum/AP) – Michael Jackson heeft een schikking getroffen met een kredietverstrekker uit New Jersey. Het bedrijf had de popster aangeklaagd wegens een onbetaalde rekening van ruim 35 miljoen euro. De schikking werd getroffen, net voordat een jury bijeen zou worden geroepen. Details over de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Volgens Prescient Acquisition hielp het bedrijf Jackson bij het herfinancieren van een banklening van ruim 202 miljoen euro. Ook zou het hebben geholpen bij het financieren van de 427,5 miljoen euro die Jackson gebruikte om de helft van de muziekcatalogus van The Beatles te kopen. Inmiddels zou de zanger de muziekrechten hebben overgedaan aan Sony, die de andere helft reeds in bezit had.

De 48-jarige Jackson claimde eerder nooit gehoord te hebben van de kredietfirma. Hij zou zich niet hebben kunnen herinneren ooit een overeenkomst getekend te hebben.

[Novum]