Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Musical over seksualiteit regeert bij Tony Awards

De musical ‘Spring awakening’ heeft zondag acht Tony Awards gewonnen. In de productie staan seksuele kwesties als sadomasochisme en homoseksualiteit centraal.

(Novum/AP) – ‘Spring awakening’, een musical over seksuele kwesties als sadomasochisme en homoseksualiteit, heeft zondag acht Tony Awards gewonnen. De productie werd onderscheiden in de categorieën beste musical en beste muziek. De rockmusical draait om twee tieners in het negentiende-eeuwse Duitsland die hun seksualiteit ontdekken.

De hoofdprijs op het gebied van drama ging naar het eveneens uitdagende ‘The coast of Utopia’. Het negen uur durende drieluik over Russische intellectuelen kreeg zeven beeldjes, die gelden als de Oscars van de theaterwereld.

[Novum]