Search
Close this search box.

Trage Nederlandse start voor nieuwe Tarantino

‘Death proof’, de nieuwe film van Quentin Tarantino, kent in Nederland een trage start. De thriller komt binnen op de derde plaats van de box office.

‘Death proof’, de nieuwe en veelbesproken film van Quentin Tarantino, kent in Nederland een trage start. De gewelddadige thriller komt binnen op de derde plaats van de Nederlandse box office. De film bracht in het openingsweekeinde ruim 71 duizend euro op.

De griezelfilm ‘Premonition’, met een hoofdrol voor Sandra Bullock, staat op de tweede plaats. De eerste positie van de filmlijst wordt, net als vorige week, bekleed door ‘Pirates of the Caribbean: at world’s end’. De succesvolle piratenfilm heeft inmiddels ruim zesenhalf miljoen euro opgebracht in Nederland.

‘Death proof’ vormt samen met het bloederige ‘Planet terror’ het tweeluik ‘Grindhouse’. Anders dan in Amerika draaien de twee films in de Nederlandse bioscopen afzonderlijk. ‘Planet terror’, die werd geregisseerd door Robert Rodriguez, gaat op 16 augustus in première.

Ook in de Verenigde Staten maakte de langverwachte film een teleurstellende start. De film kwam daar binnen op de vierde plaats van de box office. In plaats van de voorziene vijftien miljoen euro haalde ‘Grindhouse’ in het paasweekeinde 8,6 miljoen euro op.

[Novum]