Search
Close this search box.

Kylie Minogue wint Britse muziekprijs

Kylie Minogue heeft de Music Industry Trusts’ Award gewonnen voor haar bijdrage aan de muziekindustrie. De zangeres is de eerste vrouw die de prijs krijgt.

Kylie Minogue heeft de Music Industry Trusts’ Award gewonnen, een Britse muziekprijs die jaarlijks wordt vergeven aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muziekindustrie. De Australische zangeres is de eerste vrouw die de prijs krijgt. Dat meldt de Britse omroep BBC maandag.

Volgens de jury verdient de 38-jarige Minogue de award omdat zij één van de grootste entertainers en popiconen aller tijden is. Eerder vielen onder anderen Elton John en Peter Gabriel de eer te beurt.

De eerste single van Minogue, ‘I should be so lucky’, kwam uit in 1987. Later scoorde ze hits als ‘Can’t get you out of my head’ en ‘Spinning around’. Momenteel werkt Kylie aan haar tiende studioalbum. Verschillende nummers van de plaat zijn al op het internet uitgelekt.

Op 29 oktober neemt Kylie de Music Industry Trusts’ Award in ontvangst in Londen. De zangeres heeft laten weten het een grote eer te vinden de prijs te mogen ontvangen.

[Novum]