Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse ‘Tarzan’ overtreft Broadway

De Nederlandse versie van de musical ‘Tarzan’ overtreft het succes van de Amerikaanse variant. Dat bevestigt Joop van den Ende Theaterproducties.

De Nederlandse versie van de musical ‘Tarzan’ overtreft het succes van de Amerikaanse variant. Dat bevestigt Joop van den Ende Theaterproducties. Vorige week werd bekend dat de musical op 8 juli voor het laatst wordt opgevoerd op Broadway, na een tegenvallend aantal van 486 opvoeringen.

In Nederland evenaart de kaartverkoop van ‘Tarzan’, die in april in première ging, die van ‘The lion king’, zo meldt de producent. Twee maanden na de première zijn 350 duizend kaarten verkocht. Om aan de vraag te voldoen zijn 25 duizend extra kaarten in de verkoop gedaan. De musical is acht keer per week te zien is in het Circustheater Scheveningen.

De Amerikaanse producent kijkt smachtend naar het Nederlandse succes. “Ik zou het fantastisch hebben gevonden als het in New York net zo succesvol was geweest als dat het nu in Nederland is”, vertelde Disney-producent Thomas Schumacher vorige week aan het Amerikaanse persbureau Associated Press.

Volgens Joop van den Ende Theaterproducties is het Nederlandse succes te danken aan de omvang van de musical. “We hebben samen met Disney de productie uit New York verder uitgebouwd”, legt woordvoerder Sjoerd van Schooten uit. “Het is veel grootser dan in Amerika, met meer publieksparticipatie en meer acrobatiek. Disney zegt dat het nu eindelijk de show is die zij voor ogen hadden.”

[Novum]